Prima vizită de lucru în acest an la biblioteca noastră


          Azi 9 ianuarie 2017 biblioteca noastră a fost vizitată de către prietenul nostru fidel dl. 20170106_085657Ivan Duminica, doctor în istorie, cercetător ştiinţific la Institutul Patrimoniul Cultural al AŞM, membru al Societăţii ştiinţifice a Bulgariştilor din RM. În cadrul întâlnirii cu şefa bibliotecii Angela Olărescu s-au făcut totalizări a manifestărilor ştiinţifice cu implicarea bulgariştilor desfăşurate în incinta bibliotecii noastre. S-a menţionat, că în anul 2016 în cadrul acestor evenimente au participat şi tineri istorici bulgarişti din diferite instituţii de învăţământ superior din Chişinău (Universitatea de Stat din Moldova  şi Universitatea Pedagogică de Stat „I. Creangă”). Datorită acestor activităţi biblioteca a reuşit să atragă încă 200 de utilizatori care sunt de origine bulgară. Oaspetele a exprimat recunoştinţă bibliotecii pentru aceea că ea a devenit un loc unde s-au format şi au activat grupuri organizatorice a manifestărilor ştiinţifice desfăşurate de Societatea ştiinţifică a bulgariştilor în diferite localităţi bulgare din sudul Republicii Moldova.

          În acelaş timp în cadrul întâlnirii de azi s-au discutat planuri de acţiuni pentru anul 2017 de desfăşurare a conferinţelor ştiinţifice, meselor rotunde, lansărilor de carte şi întâlniri cu elevi. În acest sens a fost stabilit un program concret. A fost discutat şi desfăşurarea pragramului aniversar – 25 de ani a bibliotecii noa20170106_085901stre (martie 2017) şi modul de implicare a bulgariştilor în evenimentul dat.

       La sfârşit dl. I. Duminica a dăruit bibliotecii două numere al Revistei de Etnologie şi Culturologie, anul ediţiei 2016. În ele publicul cititor va găsi informaţie preţioasă despre istoria şi etnografia grupurilor etnice, care locuiesc pe teritoriul ţării noastre. De asemenea pe paginile acestor ediţii ştiinţifice sunt publicate articole despre personalităţile marcante din domeniul ştiinţei din Republica Moldova, care şi-au dedicat activitatea cercetării, tradiţiilor şi obiceiurilor a etniilor de la noi.

                                                              Angela Olărescu

Prima vizită de lucru în acest an la biblioteca noastră: Один комментарий

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s