Misiunea nobilă a Serviciului „Țestoasa Călătoare”


Serviciul „Țestoasa călătoare” desfășurat la Biblioteca „Hristo Botev” în fiecare a doua săptămână a lunii, la ora 10:00, unde se adunau micii utilizatori de la Grădinița „Licurici” însoțiți de educatorul Rotaru Angela. Aici a găzduit mai bine de un an o mică țestoasă căreia îi plăceau  foarte mult călătoriile și copiii. În cadrul serviciului copiii erau  informați despre apariția și modul de viață a țestoaselor. Pentru a oferi informațiile necesare copiilor am folosit diverse cărți, enciclopedii, filmulețe, materiale ilustrative. La Serviciul „Țestoasa călătoare” împreună cu copiii am discutat pe  următoarele teme:  Cum și unde se nasc Țestoasele?  Rolul apei în viața Țestoaselor? Natura și rolul ei în viața Țestoaselor?  Cum să îngrijim de o broscuță țestoasă?  Carapacea și rolul ei în viața Țestoaselor? etc. Au fost prezentate și vizionate filmulețe video despre viața țestoaselor. Deosebit de interesante pentru copii au fost orele dedicate temelor: Cum și unde se nasc Țestoasele;  Rolul apei în viața Țestoaselor ș.a. Deosebit de mult le-au plăcut poveștile: Fetița și broasca Țestoasă, Râul de Doina Cernica, Broasca Țestoasă cea fermecată de P. Ispirescu ș.a. Am învăţat să fim uniți, prietenoși, dornici de carte, de cunoaștere, să avem grijă reciprocă unul faţă de altul, de susținere și omenie sufletească, doar cu eforturi comune putem face lumea mai bună, mai prietenoasă, mai caldă, mai luminoasă, planeta mai curată.

Micii utilizatori s-au distrat de minune cu mica Țestoasă la orele de Serviciu. Dar iată că s-a sfârșit vacanța și țestoasa Liusi a hotărât să plece în călătorie la copii din alte țări pentru a le povesti poveștile citite, cele văzute și auzite copiilor de pe toată planeta. Țestoasa a fost îndrăgită de toţi utilizatorii cei mici de la Grădinița „Licurici”, elevii de la Liceul Teoretic „M. Sadoveanu”, „G. Meniuc” ai Bibliotecii „Hristo Botev”. Copiii cu o deosebită tristețe îi spun: „La revedere, Țestoasă! Drum bun în noile tale călătorii și descoperiri!” După un an plin de aventuri, Țestoasa a adunat în torbița s-a poveștile, povestirile, aventurile și toată informația selectată și adunată din enciclopediile pentru copii de la Biblioteca „Hristo Botev” și pornește într-o nouă călătorie unde o așteaptă noi cunoștințe, noi descoperiri, noi personaje cu care se va împrieteni și, evident, noi istorii de la lume adunate și apoi la copii lăsate. Țestoasa pleacă dar va rămâne fidelă micilor utilizatori ai bibliotecii „Hristo Botev” pentru grija purtată față de ea, dar misiunea ei este să colinde toată lumea, și de această dată va vizita alte țări unde le va povesti noilor săi amici despre copiii minunați ai țării noastre Moldova.

Îi urăm succes, drum bun, Broaştei Țestoase Liusi, dar mai ales mulțumiri pentru vizita și atenția acordată copiilor care au participat la activităţile nostre.

Împreună vom reuși să realizăm descoperiri inedite, performante, apte de a salva vieți, și toate acestea ne-au fost încurajate de către prietena noastră, „Țestoasa Liusi”, deci, sa-i fim fideli în promisiunea de a-i continua misiunea.

                                                           Olga Aga, bibliotecar

Misiunea nobilă a Serviciului „Țestoasa Călătoare”: 2 комментария

Оставьте комментарий