Copii cu părinți mereu ocupați


     14992083_1318825671492487_4014308349116374244_n În baza cărții „Când părinții nu-s acasă” scrisă de Miroslava Metleaeva am organizat o oră de lectură cu copiii din grupa pregătitoare de la grădinița „Trofimaș”. Lectura textului „Luna-Park” le-a trezit interesul, erau curioși să afle cum se distrau copiii pe vreme când nu aveau telefoane mobile, computere, nu aveau idee de Skype și de Internet. Copiii și-au imaginat cum părinții și buneii, fiind și ei copii, se descurcau când mamele și tații lor erau la fel de ocupați la serviciu, precum sunt și astăzi ocupați părinții lor. Așteptau și ei cu nerăbdare când cineva îi va duce la distracții, le va acorda atenție deosebită.

      Pe parcursul lecturii textului, copiii parcă s-au transferat și ei în sala unui teatru magic și s-au pomenit în alte timpuri. Ei s-au familiarizat cu viața copiilor de aceeași vârstă ca a lor din trecut. S-au regăsit și ei în personajul Nikita și surioara Irișka, cum procedează în diferite situații.

       La finele activității, le-am propus copiilor să viziteze mai des biblioteca „Hristo Botev”, i-am rugat să ne fie prieteni de lectură.

                                                 Articol îngrijit de bibliotecara Nina Moraru

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s