Copiii şi ecologia


     1Biblioteca „Hristo Botev” este locul preferat de întâlnire a cititorilor de diferite vârste. Tot aici se desfăşoară diverse servicii şi activităţi literare, întâlniri memorabile. Permanent îi avem în ospeţie pe copiii de la grădiniţile din preajmă.

  La 26 aprilie curent am desfăşurat o discuţie/dezbatere: „… Și iarăși despre natură. Ocrotim Pământul» cu grupa pregătitoare de la Academia copiilor „FasTracKids” însoţiţi de educatoarea dra Anastasia. Deoarece primăvara este anotimpul curăţeniei, iar felul cum arată curtea, strada, oraşul în care locuim depinde doar de noi. Căci sănătatea noastră depinde de mediul înconjurător. Împreună cu copiii discuţia noastră s-a desfăşurat interesant, plăcut şi distractiv, încurajând copiii de a participa cu părinţii la diferite acţiuni de voluntariat, şi îndeosebi de a face fapte bune. Informaţia discutată cu copii despre sol, apă, aer, forma pământului, rotaţia lui împrejurul soarelui, cum ne hrăneşte, cum locuim mai multe popoare ş.a. au provocat copii de a-şi aminti, că ei au studiat la grădiniţă despre pământ. Au povestit cum plecând cu părinţii la odihnă în parc de fiecare dată strâng tot din urma lor, lăsând curat. Copiii au datoria să observe 2 (1)şi să facă observaţii celor care poluiază aerul, apa şi solul. I-am îndemnat să fie cu mai mult entuziasm ecologişti. Copiii au recitat cu plăcere poezii despre natură, învăţate la grădiniţă împreună cu educatoarea. Din tainele şi curiozităţile naturii au căpătat cunoştinţe noi. Pe plac le-au fost şi ghicitorile pe care le-am ghicit cu copii împreună. Le-am recomandat să împrumute cărţi de la bibliotecă, să citească despre natură şi miracolele ei şi a vieţii pe pământ.

     Pentru că e primăvară, vom continua să întreprindem şi alte acţiuni de înverzire pentru a ne face oraşul mai curat şi mai frumos.

                                          Articol îngrijit de bibliotecara Nina Moraru

 

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s