Cocorii aduc norocul


CAM03211

    Cocorii cu zborul și frumusețea lor ne încântă și ne inspiră. Aceste păsări  ne dau nenumărate lecții de viață, dacă le urmărim cu atenție obiceiurile. Primăvara păsările vin în cârduri cu țipete de bucurie, care se revarsă în întreaga țară și ne umplă și nouă inima de bucurie.

  La Gimnaziul „I.L.Caragiale”, bibliotecara Nina Moraru de la Biblioteca „Hristo Botev” a desfășurat Atelierul de creație „Cocorii aduc norocul”, având drept scop сonfecționarea cocorilor din hârtie. Cu această ocazie, am aranjat o expoziție de cărți „În lumea păsărilor”. Din cărți elevii au găsit determinative referitoare la cocori: prevestitori, grațioși, frumoși, eleganți, mărinimoși, veseli, aducători de noroc. Le-am atras atenția copiilor că și ei trebuie să-și cultive asemenea calități pe care le observăm la păsări. Apoi am discutat despre semnificațiile cocorilor. Pe parcursul activității am constatat că, activând în grup, copiii pot realiza mai mult și mai repede. Colaborarea lor le oferă posibilitatea de a conduce grupul și a se odihni în comun. Elevii au fost încurajați să fie siguri în forțele proprii pentru a finisa lucrarea dată. Unii dintre ei aveau nevoie de sprijin și ajutor. Colegii erau alături și le-au oferit ajutorul necesar. În rezultat, toți copiii s-au isprăvit cu succes cu sarcina pusă în fața lor și au confecționat niște păsări frumoase.

     Din materialul discutat elevii au aflat informaţie captivantă şi utilă pentru ei. În timpul conversației pe marginea temei, unii din ei au povestit întâmplări din viaţă despre cocori, cum aceștia au fost observaţi în realitate, fiind în ospeţie la buneii lor din satele republicii noastre. Pentru a bucura păsările, care sunt prietenii noștri și sunt de mare folos înfrumusețându-ne viața, am îndemnat  elevii să aibă mai multă grijă de ele, să le construiască căsuțe și ospătării.

                   Articol îngrijit de bibliotecara Nina Moraru

 

 

 

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s