Măria sa, Bradul, regele iernii


      cam02544 Deoarece se apropie sărbătorile de iarnă şi toţi suntem în aşteptarea lui Moş Crăciun şi a bradului împodobit, am desfăşurat o activitate cu elevii cl I-a a Gimnaziului „I. L. Caragiale” despre brad. Lectura textului „Legenda bradului” le-a trezit interesul copiilor, din care au aflat de ce bradul e veşnic verde şi dece îl împodobim în ajun de an nou, cum bunul Dumnezeu l-a lăsat în verde strai pentru bunătatea, mărinimia sa faţă de păsărica rănită.

        După lectura legendei, copiii şi-au expus părerea despre cele citite, despre ceea ce au aflat nou, ce lucruri trebuie să facă ca să fie mai mărinimoşi cu cei din jur. Ei s-au bucurat nespus de mult că bradul a salvat păsărica de la peire. Copiii s-au asemănat imaginar cu bradul şi au constatat că, deşi sunt mici, faptele lor pot fi mari.

        La sfârşit le-am propus copiilor diferite ghicitori spre dezlegare. Le-am recomandat cărţi care ar putea fi citite împreună cu părinţii la domiciliu şi la bibliotecă. I-am invitat la biblioteca noastră „Hristo Botev” în vacanţă şi nu numai pentru a se familiariza cu multe alte cărţi interesante şi captivante pe diferite teme pentru a-şi dezvolta vorbirea, imaginaţia, gândirea. Ne vedem la bibliotecă.

                                         Articol îngrijit de bibliotecara Nina Moraru

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s