Calea spre succes


Mulți oameni, probabil, se întreabă uneori de ce unii reușesc să obțină în viață mai mult succes,  iar alții mai puțin sau au veșnic rezultate puțin îmbucurătoare? De ce depinde succesul în viață? Cum să devii o persoană de succes? După ce principii să te conduci? Vreau să vă recomand o carte, dragi utilizatori, care vă va ajuta să răspundeți la aceste întrebări. E vorba de cartea „Schimbăți atitudinea ca să-ți schimbi viața” de Jeff Keller, pe care o puteți găsi în colecția Bibliotecii „Hristo Botev”. Este o carte despre dezvoltarea personală, despre succes, care vă îndrumează pas cu pas ce schimbări pozitive puteți face ca să vă  transformați radical viața spre bine. Din carte veți afla cum să preluați controlul asupra vieții voastre, să găsiți noi posibilități, să întreprideți măsurile necesare pentru a vă dezvolta talentele și să obțineți rezultate frumoase. Autorul pune accentul pe atitudine. Secretul constă în schimbarea atitudinii. Atitudinea noastră față de tot ce ne înconjoară este mai importantă decât trecutul, educația, banii, împrejurările, reușitele și nereușitele, aspectul exterior, talentul sau posibilitățile noastre, consideră autorul. Cartea ne arată cum să îmbini atitudinea pozitivă cu principiile succesului ca să ajungi la  rezultate extraordinare.

            Autorul Jeff Keller este fondatorul și președintele organizației „Attitude is Everything” ce lucrează cu companii care își doresc să își formeze angajați performanți și cu gândire pozitivă. Timp de 20 de ani a susținut prezentări despre atitudine și motivație. A mai scris cartea „Pregătit pentru succes”. „Schimbă-ți atitudinea ca să-ți schimbi viața” este a doua carte a scriitorului și este compusă din trei părți.

  În partea I, „Succesul începe în mintea ta”, autorul arată cum să folosim puterea atitudinii și a încrederii pentru a ne modela destinul. Aici vom învăța că succesul nostru depinde în primul rând de felul în care gândim. „Succesul este o stare de spirit. Dacă dorești să ai succes, începe să gândești despre tine ca fiind o persoană de succes”, acestea sunt cuvintele dr. Joyce Brothers care constituie ideea principală a acestei părți.

În partea a II-a, „Fii atent la ce spui!”, autorul ne concentrează asupra modului în care vorbim, cum se reflectă cuvintele în atitudinea noastră față de lumea din jur și cât de mult depinde  de limbajul nostru atingerea scopurilor noastre. „Cuvintele pe care le folosești în mod constant îți vor modela destinul” – îl citează autorul pe Antony Robbins. Atrageți atenția la acestă idee. Ne gândim noi oare la cuvintele pe care le folosim zilnic? Cât de atenți suntem la ceea ce vorbim. Află că cuvintele noastre au o forță nemaipomenită. În opinia autorului, ele pot costrui un viitor strălucit, pot nărui ocazii favorabile sau pot menține starea actuală. Cuvintele îți întăresc convingerile și acestea se transpun în realitate.

În partea a III-a, „Cerul îi ajută pe cei care acționează”, se confirmă faptul că chiar dacă gândim și vorbim pozitiv, nu ne putem îndeplini visurile dacă nu acționăm. Nu putem sta și aștepta ca succesul să vină de la sine. Aici se arată pașii care trebuie să-i parcurgem pentru a ne transforma visurile în realitate.

Atunci când gândim, vorbim și acționăm într-un mod care să  ne asigure succesul, suntem activi până la maximum, putem obține rezultate extraordinare în viață. Cartea ne invită într-o călătorie care ne poate aduce mai mult succes și mai multă fericire decât am visat vreodată. Este scrisă cu multă măiestrie și putere de convingere. Lectură plăcută și utilă, dragi utilizatori!

                                                Cîssa Lidia, bibliotecar                                                           

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s