Бесарабски гердан 2020


În anul curent a fost publicat volumul Бесарабски гердан: Алманах налитературни творби на бесарабските автори, ediția a III-a, scos de sub tipar de sub patronajul Fundației „Български дух”. Alcătuitorul almanahului este scriitorul din orașul Taraclia – Ivan Alavațchi (pseudonim literar – Ivan Dunev).

Pe coperta cărții este înfățișată imaginea unei gospodării din sudul Basarabiei evidențiind unele ornamente naționale bulgare.

Volumul prezent conține șase capitole: Poezii; Proză autobiografică; Publicistică; Dramaturgie; Geneologie, unde sunt publicate materialele autorilor de diferite vârste. Volumul cuprinde 280 de pagini. Autorii publicațiilor din volum sunt nu numai din Moldova dar și din Ucraina, Bulgaria, Italia, Brazilia, din acele locuri ale lumii unde locuiesc oameni de origine bulgară.

În creația sa autorii își exprimă dragostea sa pentru plaiul natal, respectul față de istoria națională, grija față de soarta țării sale, astfel dezvoltând și îmbogățind moștenirea strămoșească.

În volumul Бесарабски гердан: Алманах на литературни творби на бесарабските автори suntpublicate poezii, povești, eseuri și drame care merită atenția publicului cititor, dar un interes deosebit, după părerea mea, prezintă publicațiile ce se referă la istoria noastră națională, precum și acele eseuri care determină o regândire a existenței noastre actuale.

          Acest volum a fost lansat în data de 18 octombrie 2020 la Biblioteca „Hristo Botev” cu participarea directorului Fundației „Български дух”, dl. Oleg Cosîh, redactorului textelor în limba găgăuză, dl. dr. Vitalii Sîrf și în prezența unor utilizatori ai bibliotecii noastre.

În concluzie o să menționez că volumul dat promovează istoria, folclorul, limba și literatura bulgară prin creația literară a tinerilor autori bulgari basarabeni. Almanahul devine de fiecare dată tot mai valoros în lucrări, pagini și autori.

                                                             Angela Olărescu, șef filială

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s