Cartea „Comoara din insulă” de Robert Louis Stevenson


Dragi utilizatori, luaţi cunoştinţă de o nouă carte apărută recent în colecţia Bibliotecii „Hristo Botev” — „Comoara din insulă” de Robert Louis Stevenson.

Copilăria e cea mai frumoasă și visătoare parte a vieții! Ne amintim cu o deosebită plăcere de biblioteca copilăriei noastre, de cărțile cu aventuri, de poveștile cu pirați, de comorile ascunse în insulele îndepărtate, de corăbiile botezate ciudat cu echipaje pestrițe și căpitani cu care nu ți-ai fi dorit să dai nas în nas…, Comoara din insulă” este romanul ideal pentru a aduce aminte elevilor și părinților de poveștile cu pirați ale copilăriei, unde copiii sunt cu respirația neîntretăiată pentru a afla sfârșitul povestirilor înșirate de autor cu pensula sa pe hârtie.

La  hanul Amiral Benbow locuia băiatul cu numele Jim împreună cu tatal și mama sa. Ei aveau grijă de toți clienții ce trăgeau la han, indiferent de gradul lor de civilizație. Dar, de obicei, ca peste tot, apare câte un client care le face cât mai multe și mai mari probleme. Clientul Bill Bones era un pirat cu staj vechi, dânsul a fost secundar pe corabia temutului căpitan Flint. Curând aflăm că Bill Bones este dat în căutare de confrații săi pirați pentru că a luat o hartă și ei considerau că aceasta le aparține la toți. Pe acea hartă era indicată o insulă a scheletelor unde era dosită o comoară de către Bill Bones. Mai târziu urmează o luptă pe cinste care îl obligă pe Jim să părăsească hanul și să fie găzduit de către doctorul Livesey. Acest băiat cu curajul său face o descoperire foarte importantă ce va declanșa întreaga aventură. Dânsul găsește prin lucrurile lui Bill (nu vă divulg soarta de mai departe a piratului Bill Bones) harta mult dorită de căpitanul Flint și o ia asupra sa, ca apoi să împărtășească împreună cu doctorul Livesey și guverantorul regiunii ce conține aceasta. Acești doi eroi, mirosind parcă deja aurul tăinuit pe insulă, decid să organizeze o expediție spre insula comorii și încep să pregătească necesarul pentru a echipa o corabie cu care vor pleca într-o astfel de aventură. Cu mare regret pentru ei, din echipajul angajat, în afară de tânărul Jim, s-au alipit și câțiva pirați din vechea ceată a lui Flint, care mai târziu vor face multe necazuri pentru a lua în stăpânire corabia.

Deci de aici începe acțiunea, aventura, luptele între cele două tabere, rolul lui Jim fiind mereu unul foarte important, el dând dovadă de mult curaj și pricepere de marinar. Până la îndeplinirea scopului final, găsirea comorii, au dedepășit multe necazuri, vor pierde mulți oameni, atât pirații, cât și echipajul doctoruluil Livesey, vor îndura friguri, foame, sete și violență cauzate de cei cu care călătoreau împreună.

Dragii noștri utilizatori din rândurile elevilor cu vârsta între 9 – 15 ani, vă îndemn să vizitați biblioteca „Hristo Botev” și să lecturați această carte plină de aventuri, împreună cu Jim să trăiți aceste clipe care vă vor face mai curajoși și onești.

Olga Aga, bibliotecar

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s