Despre Îngerul păzitor și miracole


În fiecare familie sunt, probabil, oameni care au plecat cândva în neființă, dintr-un motiv sau altul. Gândindu-ne la ei, uneori ne punem întrebări asupra cărora omenirea se frământă de multă vreme pentru a găsi răspuns precum: Continuă într-adevăr viața după moarte? Cum este acolo, în lumea cea de apoi? Putem realiza contacte cu persoanele decedate? E posibil să  comunicăm cu ei, ne pot cumva influența? ș.a. Romanul ”Îngerul păzitor” semnat de Danielle Steel ne face să medităm asupra acestor probleme și ne sugerează și unele idei utile.

Danielle Steel este o scriitoare americană contemporană de succes. A scris peste 179 de cărți care au fost traduse în peste 43 de limbi, multe dintre ele fiind și ecranizate. Cărțile scriitoarei se bucură de o mare popularitate la publicul cititor, inclusiv și la utilizatorii biblotecii ”Hristo Botev”, unde sunt foarte solicitate. Succesul deosebit se explică prin faptul că Danielle Steel scrie despre ce îi este mai drag omului: despre familie, cu diverse probleme și taine ale ei, despre dragoste, dorințe, vise, romanele sunt foarte senzuale, miraculoase, unele romantice, găsindu-și ușor calea spre sufletul cititorului. Scriitoarea nu se limitează doar la romane pentru adulți și tineret, dar scrie de asemenea povești pentru copii și versuri.

Romanul ”Îngerul păzitor” dezvăluie istoria de viață a unei familii, Peterson, cu bucuriile și necazurile sale. Familia constă din cinci membri: Alice, mama, Jim, tatăl, Johnny, fiul cel mai mare de 17 ani, absolvent, Charlotte, o fată de 14 ani, pasionată de baschet, Bobby, fiul cel mai mic de nouă ani care nu vorbește. Alice își iubește foarte mult copiii și se străduie să-i facă fericiți. Jim însă trăiște în lumea sa, închis în sine, devenind indiferent față de copii și soție, găsindu-și refugiu în televizor și bere, după ce a făcut un accident în urma căruia Bobby a fost grav accidentat și a încetat a vorbi. Această dramă persista deja de ceva timp, dar în rest viața familiei decurgea normal, până când într-o zi a fost zguduită de o nouă tragedie, mai gravă. Johnny, mândria și bucuria familiei, mai ales a mamei, nimerește într-un accident rutier, în care sunt implicate cinci mașini și un camion, chiar în ziua de absolvire a liceului, și își pierde viața. Acest băiat era înzestrat cu cele mai frumoase calități: era frumos, înalt, atletic, avea un zâmbet minunat, era cel mai bun elev dintre toți cei din ultima clasă de liceu de patru ani, era vedeta echipei de fotbal și a celei de alergări. Tot de patru ani el și Becky Adams, de asemenea adolescentă, prietena lui, formau un cuplu perfect, erau îndrăgostiți pasionat unul de altul, își făceau planuri frumoase de viitor. În timpul accidentului Becky era alături,  dar s-a ales doar cu o rană pe obraz. Era de necrezut pentru cei din jur că  acest tânăr extraordinar, nemaipomenit, care își iubea ațât de mult familia și lumea din jur, plecase din viață atât de subit, pe neașteptate. Tragedia a influențat mai cu seamă familia sa, pe Becky și familia ei. Deosebit de greu i-a fost să accepte pierderea fiului mamei lui, Alice, care se îmbolnăvește grav și nimerește în spital, fiind chiar în pericol de moarte. După patru luni de la accident, Johnny îi apare mamei sale în vis, mai multe seri la rând, apoi și aevea,  fiind vizibil doar pentru ea, încurajând-o să-și revină  cât mai rapid, să se întoarcă cât mai curând la familie, care era pe cale de destrămare, și aceasta a grăbit vindecarea ei.

Astfel, Jonny, după deces, s-a trasformat într-un înger păzitor, apărea deja și acasă, discuta cu mama și cu Bobby, se îngrijea de ceilalți, a încercat și a reușit să-i facă  fericiți pe toți din familia sa și a fetei iubite, Becky:  Becky a început o nouă relație cu alt băiat bun, Buzz, după o gravă perioadă de depresie și pustietate; Pam, mama acesteia, și-a găsit perechea potrivită , ea fiind văduvă după moartea soțului său; Bobby a început să vorbească după cinci ani de tăcere, Jim, tatăl,a renunțat la băutură, acceptând tratamentul, Charlotte era fericită că tatăl a recunoscut-o ca sportivă bună și era prezent la campionatele ei sportive; mama s-a vindecat, a devenit mai veselă și a conceput, printr-un miracol, un nou membru al familiei. Deci cu ajutorul lui Johnny în aceste două familii s-au produs mai multe minuni, s-au întâmplat lucruri care păreau a fi incredibile.  

Prin acest roman autoarea vrea să spună că are rost să credem în minuni, nicicând să nu ne pierdem speranța, chiar și în cazuri de grea cumpănă, că viața tot timpul ne oferă șanse și ea are prioritate în raport cu decesul. Posibil că viața continuă în cealaltă lume, îndeosebi  penrtu cei care sunt orientați doar spre bine pe această lume.

Vă recomand să citiți această carte, dragi utilizatori, doarece  merită și să aveți în calea voastră doar oameni buni, cu suflet mare și un Înger păzitor care să stea la staja sănătății și a vieții voastre!

                                                                       Lidia Cîssa, bibliotecar

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s