În memoriam lui Vlad Pohilă


Cu tristă îndurerare am aflat că la data de 16.05.2020 s-a stins din viaţă prietenul nostru, scriitorul şi publicistul Vlad Pohilă (6.04.1953 — 15.05.2020), un om de vază a culturii noastre. Pe parcursul anilor Biblioteca «Hristo Botev» a colaborat strâns cu Vlad Pohilă, chiar ultima lui apariţie publică a fost la Biblioteca «Hristo Botev», unde în cadrul mesei rotunde dedicate colegei dumnealui, Nina Ischimji (28 februarie 2020). Vlad Pohilă a vorbit cum a pledat pentru includerea biografiei acestei traducătoare în Calendarul Naţional 2020, care se editează de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Toţi cei prezenţi au admirat profesionalismul lui de a vorbi, de a descrie şi aminti. Pentru jurnaliştii de la Emisiunea «Unda Bugeacului» (TRM Moldova 1) el a vorbit în limba bulgară. Era un poliglot al limbilor străine.

O altă ramură unde biblioteca noastră a colaborat strâns cu Vlad Pohilă este revista de specialitate BiblioPolis ce se editează de Biblioteca Municipală «B-P- Hasdeu». El a fost iniţiatorul ca noi să publicăm articolele noastre în această revistă. Cunoscând la perfecţie toate laturile şi secretele limbii române, el a fost şi redactorul principal al articolelor noastre.

Trecerea în veşnicie a lui Vlad Pohilă este o mare pierdere pentru cultura noastră, dar el va rămâne şi în continuare în inimile noastre prin cărţile sale care o să păzească numele lui în eternitate.

Echipa Bibliotecii «Hristo Botev»

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s