Cartea „Julie din neamul lupilor” de Jean Graighead George


Cartea „Julie din neamul lupilor” de Jean Graighead George este o poveste, în care este descrisă viața unei fete eschimose Julie/Miyax. După moartea mamei sale, Julie rămâne sub îngrijirea tatălui ei, Kopugen. Datorită educației primite de la tata, devine o fată inteligentă, preocupată de tundra arctică. Totul mergea bine până într-o zi, când Julie este trimisă la mătușa Martha, o femeie mai puțin cunoscută și foarte rece. Tatăl ei plecase la o vânătoare de foci de unde nu mai revine și este declarat mort. Julie, ajungând în casa mătușii, se simțea un oaspete nedorit și este nevoită să accepte o căsătorie doar la 13 ani cu Daniel, fiul prietenului de afaceri al tatălui său. Daniel mai are și o dizabilitate mintală care nu este specificată, dar mai e și tachinat de colegii din jur pentru că este ceea ce este. Colegii îl provoacă să-și încerce forța folosind-o pe Julie, astfel fata având parte de episoade violente, abuzive. Julie își dorea o viață mai bună, dar, alături de Daniel, viața ei devine mult mai grea și mai rea, decât cea dusă în casa mătușii. Pentru a scăpa de toate greutățile ce se năpustise asupra ei, Julie își amintește de prietena ei cu care coresponda, pe nume Amy de la San Francisco, care îi scria în fiecare zi scrisori, îndemnând-o să vină la ea.

Într-o zi, Julie/Miyax pornește la drum, dar se pierde prin sălbătăcia artctică, se bazează doar pe propriile puteri și cunoștințe. Haita de lupi întâlnită în cale schimbă totul. Fata învață să comunice cu lupii, primește hrană, apă, ei devin prietenii ei, formând astfel o familie. Când apare o cale de întoarcere la vechea ei viață de eschimoși, îi vine foarte greu să facă o alegere între haita de lupi și casă. Care va fi alegerea fetei puteți afla citind romanul „Julie din neamul lupilor”. Cât despre lupi, de menționat că lupii nu comunică în cuvinte, după cum știm, ei au simțurile lor, folosesc limbajul corpului de atingere și de miros. Haitele de lupi au o familie nucleară unde mama și tata sunt lideri, iar puii sunt protejați de ei cu mare râvnă.

Această carte este una ce te îndeamnă să cauți și să afli noi detalii despre viața eschimoșilor, despre zona unde locuiesc, dar mai ales despre viața lupilor în natură. De asemenea, îți sugerează idei despre faptul cum poate supraviețui omul fără tehnologii, doar el și natura, el și instinctul, care îi spune ce, unde, când și cum să facă pentru a supraviețui.

Stimați utilizatori, vă recomand să lecturați această carte foarte captivantă.

                                                                             Olga Aga, bibliotecar

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s