Cartea „Absolut tot” de Nicola Yoon


      isSă ai de toate, să nu duci lipsă de nimic e bine, însă fără comunicare, de unul singur nu vei putea să trăieşti nici chiar fiind  într-o colivie de aur, vei dori să ieşi la libertate, să zbori în înaltul cerului, să fii mângâiat şi încălzit de razele soarelui, să simţi plăcerea vieţii. Aceste meditaţii izvorăsc din cartea „Absolut tot” de Nicola Yoon.

      Nicola Yoon în noua sa carte „Absolut tot” ne povesteşte despre o tânără cu numele Naddy care există şi atât… Cândva a şi trăit. Până la acel accident cu maşina, care i-a luat tatăl şi fratele rămânând singuratică şi plină de durere. Mai târziu află că suferă de o boală ce devine letală în momentul când părăseşte mediul steril în care trăieşte. De atunci zilele ei devin lungi şi triste, aniversările ei sunt toate la fel, dar sărbătorile ei parcă s-ar repeta în fiecare an. Fata continuă să existe. Nu atinge pe nimeni, nu ştie ce este o îmbrăţişare de băiat  sau cum ar fi să petreci o noapte cu prietenii. Câte o dată ne surprind chiar şi persoanele ce le cunoaştem, le observăm schimbările ce le obţin sub influenţa cuiva. Asta se întâmplă şi în carte, dar cel ce o face pe fată să viseze a merge desculţă  prin iarbă este noul său vecin, Ollie. Fata credea că boala ei s-a agravat brusc, dar adevărul este altul. Şi oare care să fie boala? Unde să existe antibioticul împotriva dragostei?

      O prietenie  se naşte pe cheat la diferite ore ale zilei, doar dragostea nu are nevoie de lumină, o dragoste adevărată poate să înflorească şi la întuneric,  pentru ca mai târziu să se ivească la suprafaţă. Acel moment în care se apucă de mâini pentru prima dată şi primul sărut fata nu le va uita pe tot parcursul vieţii sale. Nici despărţirea cauzată de mama sa.

      Dar să spună cineva oare iubirea a perdut vre-o dată o luptă? A putut, ea, iubirea, să plece capul în faţa cuiva? Niciodată! Nici chiar în faţa  părinţilor.

      Naddy ar da propria sa viaţă pentru câteva zile de fericire. Acel pariu a lovit viaţa fetei asemeni unui ciocan, care a sfărâmat minciuna ce a fost piatra de temelie a vieţii sale. Oare cine să fie bolnavul?  Oare cât poate să ierte o fiică mamei sale? Răspuns la aceste întrebări veţi găsi dacă citiţi această carte.

      Recent  Biblioteca „Hristo Bortev” şi-a îmbogăţit colecţia cu noi cărţi una dintre care este „Absolut tot” de Yoon Nicola. Stimaţi adolescenţi şi utilizatori, vă invităm să vizitaţi Biblioteca  „Hristo Botev”  şi să lecturaţi acest roman foarte atrăgător.

                                                            Olga Aga, bibliotecară

Cartea „Absolut tot” de Nicola Yoon: Один комментарий

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s