De-a v-ați ascunselea cu natura


    19787109_1629545357087182_6699260901866742408_oViața de la oraș cu ritmul ei rapid, insuficiența de timp liber ne îndepărtează tot mai mult de natură, acordăm prioritate altor ocupații, altor lucruri. Și totuși vara, această perioadă a anului, când natura e atât de bogată și minunată, ne îndeamnă  spre călătorii, de parcă ne-ar întoarce  cu fața spre  natură care e gata să ne primească generos în sânul său și să ne îmbrățișeze, iar noi din nou suntem cuprinși de dorința de a-i admira frumusețea și a-i aprecia înțelepciunea.

     Copiii, alături de noi, sunt captivați și ei de natură și sunt  fericiți când au posibilitatea să o descopere.Natura îi încântă și îi umple de mirare prin fenomenele sale, prin diverse plante, copaci, păsări, insecte, animale care mai de care interesante. Suntem bucuroși să le oferim cât mai des asemenea ocazii.

     Astfel, în data de 3 iulie curent, în cadrul Programului «Rucsacul de vacanță», împreună cu copiii de la FasTracKids am întreprins câteva călătorii imaginare prin pădurile din unele localități din lume cu ajutorul cărților «Crânguri și păduri» de John Norris Wood și Maggie Silver și «În junglă» scrisă de același autor John Norris Wood în colaborare cu Kevin Dean. Discuția/dezbatere cu genericul «Călătorii pe timp de vară» a avut loc la biblioteca «Hristo Botev» și a fost organizată de bibliotecara Cîssa Lidia. Ne-am strecurat tiptil prin desișuri ca să nu speriem păsările și animalele și să observăm mai multe lucruri interesante din viața lor.19577160_1629545343753850_9147812643569278214_o

     Cărțile din această colecție invită copiii să se joace de-a v-ați ascunselea, joc bine cunoscut și îndrăgit de copii, numai că în pădure acesta se desfășoară într-un mod deosebit, drept terenuri de joacă aici servesc crângurile și pădurile, jungla, râurile și lacurile, mările și oceanele, iar obiectele de joacă sunt plantele, copacii, păsările, animalele, gâzele, adică vietățile din păduri.

     Cartea «Crânguri și păduri» le-a oferit copiilor ocazia să se plimbe și să se joace printr-o pădure de foioase din Europa, iar «În junglă» — prin junglă. Copiii au fost curioși să descopere prin tufișuri și desișuri o multitudine de animale dintre cele mai fascinante. Unele din ele stau ascunse prin vizuine și scorburi în cele 5 pagini panoramice, pe bună dreptate splendide, din fiecare carte. Să le descopere și să le examineze mai minuțios le ajută și lupele care sunt atașate cărților. Prin lectura selectivă a unor texte copiii au aflat informații interesante despre animale, păsări și gâze neobișnuite. Am admirat împreună de asemenea frumusețea pădurilor, diversitatea de copaci, arbuști, plante și desigur florile prin care natura ne zâmbește.

    Cărțile menționate utilizate în cadrul discuției dezvoltă spiritul de observație al copiilor și îi ajută să cunoască lumea înconjurătoare, să își formeze o atitudine grijulie față de plante, animale, păsări, să înțeleagă că natura este prietenul omului și pretutindeni este frumoasă.

                                        Articol îngrijit de bibliotecara Lidia Cîssa

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s