În poiana Copilăriei


     20170601_094450Toate anotimpurile sunt binevenite și așteptate de copii. Dar vacanța îndeosebi. Vacanța mare e așteptată de toți copii, care se gândesc la zilele calde cu multe fructe, la călătorii interesante. Nu întâmlător Ziua Copilului este marcată la începutul verii — 1 Iunie.

   La Biblioteca «Hristo Botev» împreună cu Academia copiilor FasTracKids am organizat discuție/dezbatere cu genericul Copilărie — poană cu flori, unde am discutat despre drepturile și responsabilitățile copiilor. La fiecare «drept» copii      găseau mai multe responsabilități. Au aflat lucruri noi. Cu plăcere au vorbit 20170601_094513despre rolul lor în familie, societate. Cum își organizează timpul liber, cum sunt tratați și consultați de medic. Copii s-au bucurat nespus de vacanța care-i așteaptă, pentru a savura deplină libertate. Expoziția cu cărți  Copilărie — zâmbet și bucurie i-a atras pe copii la lectură, căci prin lectură ei își pot realiza visele.

      Activitatea am continuat-o afară, în fața bibliotecii, unde am desenat pe asfalt — Ce este copilăriaJpeg? Desenele au fost variate atât după mărime, formă și culoare, cât și după creativitate. Copii s-au regăsit în soare, flori, inimioare, fluturi, păsări, căsuțe, albinuțe, s.a. Deoarece Academia copiilor e în preajma bibliotecii ei au desenat inimioare până la pragul instituției.Jpeg

     A fost o activitate de suflet, veselă, distractivă, binevoitoare. Copii au rămas mulțumiți, simțîndu-se în bibbliotecă ca acasă. Au promis să arăte creația și părinților. Sperăm că le-am creat o dispoziție bună pe tot parcursul zilei.

 Articol îngrijit de bibliotecara Nina Moraru

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s