Vă invităm la lectură


        cam03122Al XIV-lea an consecutiv  Biblioteca Municipală „B.P.Hasdeu” lansează programul de lectură „Chişinăul citeşte” şi de fiecare dată sunt incluse cele mai valoroase cărţi ale anului. Acest program încurajează la lectură cititorii de diverse vârste, orientându-i  spre valorile literare şi artistice autohtone. Biblioteca „Hristo Botev” s-a încadrat şi în acest an în programul menţionat şi a preconizat de a desfăşura unele activităţi cu cititorii în bibliotecă sau cu deplasări la instituţiile cu care colaborează pentru a promova cartea, lectura. Având un parteneriat durabil cu Liceul Teoretic „G. Meniuc”, din timp am convenit să facem o prezentare de carte, şi anume a cărţii pentru copii Dansul Florilor de Ianoş Ţurcanu.Activitatea a avut loc la 28 februarie curent la clasa I-a A din liceul dat, ducând mesajul şi punând în discuţie cartea ce conţine o selecţie de versuri pentru copii despre tot  ce e frumos. La prezentarea cărţii s-a pus accent şi pe biografia poetului.Poetul scrie cu sufletul, poezia sa te atrage şi te fascinează prin frumuseţea versului. Citind versurile, înveţi să fii vesel şi glumeţ. E sensibil la tot ce ţine de natură şi de schimbările ei prin anotimpuri.

cam03147    cam03158

        Împreună cu elevii am călătorit imaginar cu urme care duc spre cartea lui Ianoş Ţurcanu Dansul florilor. Ca să fie călătoria interesantă, copii au ales urmele cu cuvintele: amabilitate, înţelepciune, grijă, muncă, energie, respect, răbdare, ajutor, bunătate şi putere,de care aveau nevoie pentru a călători fără primejdii.

        În timpul lecturii  poeziilor copii îşi alegeau de pe panou cuvintele-cheie din  poezii. Prin metoda Păianjenişul copii au determinat tema poeziilor:

vestimentaţie                                                   sport

Dansul florilor

natură                                             săptămână

copii                                               casă                                                  carte

anotimpuri                                          sănătate

La tehnica de lucru „Explozia stelară” au răspuns la întrebările: Cine? Unde? Când? De ce? Ce?

Jocul „Moşul are pălărie” i-a organizat pentru a generaliza opera poetului Ianoş Ţurcanu.

Activitatea am încheiat-o cu raţionamentul: „Dacă aş întâlni poetul, ce l-aşi ruga …”.

Elevii ,fiind activi, au dat dovadă de creativitate. I-am invitat să ne împrietenim şi să devină utilizatorii bibliotecii noastre.

                                                       Articol îngrijit de A. Olărescu şi N. Moraru

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s