Internetul – parte integrantă a vieții noastre


20170209_154021       De Ziua Securității pe Internet — 9 februarie, la Biblioteca „Hristo Botev” s-a desfăşurat Ziua de informare, având tema: „Fii tu schimbarea, uniți pentru un internet mai bun”. S-a scris pe un panou tema şi genericul zilei, când utilizatorii citeau, unii din ei recunoşteau că nu ştieau, că 9 februarie este Ziua Securităţii pe Internet. Am amenajat o expoziţie: Cunoaşte mai multe despre Internet. Pe parcursul zilei în incinta Bibliotecii „Hristo Botev” s-a discutat cu utilizatorii individual şi în grup despre posibilităţile internetului; ce saituri vizitează; ce jocuri joacă; cum îşi pregătesc temele pentru acasă cu ajutorul internetului; ce cunoștințe şi abilitați au în folosirea Internetului; despre beneficiile şi pericolele în lumea virtuala.

         S-a desfăşurat discuţia/dezbatere Internetul astăzi şi posibilităţile lui, unde li s-a accentuat copiilor securitatea în Internet, cum pot împreună cu părinții să folosească internetul căutând informaţia necesară. Când şi cum trebuie de schimbat parola la email. Scopul nostru este: promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei on-line și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți.

            Există multe moduri în care putem contribiu la schimbare: putem ajuta la crearea unui internet mai bun printr-o atitudine amabilă și respectuoasă față de alte persoane din mediul on-line; prin protejarea reputației on-line; prin descoperirea oportunităților de a crea și distribui conținuturi pozitive on-line.

           Revista bibliografică Lumea Internetului, la care cititorii au fost informaţi despre cărţile ce sunt în colecţia bibliotecii, în care se tratează tema respectivă: programele pentru navigarea fără pericole pentru copii, despre unele sfaturi utile cu privire la protecţia Internetului, încurajându-i să ia poziția de cetățeni digitali ai viitorului, să ne viziteze pe facebook şi blogul bibliotecii. Fiecare să aibă adresă electronică şi să comunice cu biblioteca, atunci când are nevoie.

         Le-am prezentat cititorilor video filmele: Gândeşte înainte să postezi; Siguranţa copiilor pe Internet, unde vizionând şi-au făcut şi unele notiţe despre sfaturile utile pe care le aud de la părinţii, profesorii, dar şi de la unii prieteni; despre viruşi şi programe şpioni; despre gestiunea erorilor şi a securităţii serviciilor Internet; ce prieteni poţi avea contactând Internetul; cine poate sta în spatele unor prieteni.

                                      Articol scris de bibliotecara Nina Moraru

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s