Când totul este ca-n poveste… (Ada Zaporojanu)


 20161107_121446  Toamna de aur continuă să poposească pe meleagurile noastre, fiind uneori mai zâmbitoare, alteori mai tristă, dăruindu-ne ba clipe de bucurie, ba de nostalgie. Acest anotimp minunat, după cum ştim, i-a inspirat pe mulţi scriitori, găsindu-şi reflectare în multe opere literare – legende, poveşti, povestiri, poezii. Colaboratorii bibliotecii noastre „Hristo Botev” se străduie an de an să familiarizeze cititorii săi cu acest tezaur bogat .

        Astfel, în data de 7 noiembrie curent la biblioteca „Hristo Botev” a avut loc Ora de lectură cu genericul „Legenda anotimpurilor” selectată din cartea „Misterele anotimpurilor” de Ana Zaporojanu. Activitatea a fost petrecută de către bibliotecara Lidia Cîssa cu copiii de la Academia copiilor Fastrackids.20161107_130210

        În cadrul activităţii a fost efectuată lectura legendei menţionate mai sus, apoi discutată cu copiii. Copiii au rămas uimiţi de cele 4 domniţe care întruchipau cele 4 anotimpuri trimise de către Dumnezeu din cer pe pământ pentru a-i uşura munca — a-l ajuta să se înverzească, să înflorească, să rodească, dar şi să se odihnescă. Copii au povestit cu mare drag despre anotipurile anului, demonstrându-şi cunoştinţele sale cu privire la acestea şi completăndu-le cu cele noi aflate din lectură. Unii au evidenţiat un anotimp preferat, argumentând de ce îi place mai mult. În continuare, mai detaliat s-a vorbit despre toamnă, despre semnele ei, despre perioada „toamna de aur”, despre frumuseţea ei şi belşugul de grâne, fructe, legume pe care aceasta îl oferă oamenelor cu atâta generozitate.

        În final, copiii au desenat câte un fragment din peizajul toamnei şi au colorat desenele după bunul său plac — fiecare cum vede toamna. Cele mai bune desene au fost evidenţiate, apoi comentate de către autori şi premiate cu daruri de toamnă – fructe de toamnă.

                                              Articol îngrijit de bibliotecara Lidia Cîssa  


       

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s