Din nou e toamnă


20161008_102244Fiecare anotimp are farmecul său. Unul din cele patru anotimpuri e toamna aurie. Mulţi scriitori au redat-o în proză şi versuri. Pictorii au creat tablouri fascinante. Natura Moldovei în anotimpul toamnei este foarte simpatică, cu frunzele aurii, argintii, multicolore creează acel covor de o rarietate aleasă.

         Bucurîndu-ne de acest anotimp, am organizat la Biblioteca „Hristo Botev” discuţia/dezbatere  „Anotimpul toamna” cu copii de la Grădiniţa „Licurici”, grupa pregătitoare au lecturat şi meditat asupra textului „Frunza” de Emil Gîrleanu. Copiii  însoţiţi de educatorii Tatiana Solomon şi Aliona Burduja au ascultat lectura textului cu atenţie şi nu vroiau ca frunza să cadă de pe copac. Lectura textului a creat o nostalgie de despărţire a frunzei de arbore. Apoi au urmat dezbaterile care i-au inviorat pe copii. Au lucrat activ la „Explozia stelara” unde cu ajutorul întrebarilor Unde? Cînd? De ce? Cum? … au intrat în esenţa textului. Metoda „Diamantul” i-a provocat pe copii să caracterizeze frunza, vorbind despre drumul frunzei de la îmbobocire pîna la despărţire.

Scopul discu20161008_110338ţiei noastre este ca copii să iubească plaiul natal, natura şi desigur tot ce ne înconjoară. Bibliotecara Nina Moraru, provocînd o discuţie interesantă cu copiii,  i-a pus să se gîndească, să-şi imagineze şi să se exprime aşa cum ei înţeleg viaţa frunzei. Copii au fost activi, au dat raspunsuri captivante.

Activitatea s-a finisat cu colorarea frunzelor care erau decupate pentru a împodobi copacul aşteptărilor cu frunzele multicolore. I-a impresionat pe copii şi expoziţia de cărţi „Culorile toamnei”, unde erau expuse lucrările  unor scriitori pentru copii cu versuri şi povestiri despre toamnă, care urmează sa fie citite de copii împreună cu parinţii.

                                            Articol îngrijit de bibliotecara Nina Moraru.

Din nou e toamnă: Один комментарий

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s