Atelierul de creație pentru copii Măiestrie


MaiestrieDiversitatea serviciilor este o constantă a politicii bibliotecii noastre, ca o condiţie a dezvoltării continuie, pentru o mai bună servire a membrilor comunităţii pentru care funcţionează. În scopul promovării şi susţinerii procesului de lectură în bibliotecă activează cu succes Atelierul de creație pentru copii Măiestrie.

Maiestrie

Activitatea atelierului constituie un mijloc important de lărgire a orizontului cultural, de dezvoltare a interesului pentru lectură şi a dragostei pentru carte. Contribuie la rezolvarea noilor sarcini instructiv —  educative, completînd volumul de cunoştiinţe asimilate după programul şcolar şi pune la dispoziţie spre lectură  informaţii mai ample la temă. Pe lîngă rezolvarea unor sarcini instructiv-intelectuale aceste activități dezvoltă gustul utilizatorului pentru frumos, totodată satisfăcîndu-i  şi curiozitatea.

MaiestrieBiblioteca, prin colecția pentru copii are un rol hotărîtor  în formarea caracterului viitorului Om, a cărui conturare începe în perioadă în care se formează gustul pentru lectură. Misiunea bibliotecarului este de a iniţia în tainile cunoaşterii, de a urmări în permanenţă trezirea şi dezvoltarea gustului pentru frumos şi bine, stimulînd astfel inteligenţa copilului.

MaiestrieDoar prin lectură omul comunică, perfecţionîndu-se continuu, aspirînd la noi realizări, ocupînd un loc deosebit în modelarea personalităţii copilului, punîndu-l în contact cu lumea din jur, artă, idei, sentimente umane. Toţi copiii trebuie atraşi la lectură stimulîndu-li-se interesele latente procedîndu-se diferenţiat, ştiut fiind faptul, că unii pot fi mai uşor atraşi la lectură deoarece predispoziţia lor faţă de cunoaştere este mai accentuată, în timp ce altor categorii de cititori se impun procedee ingenioase care să ţintească anumite sensibilităţi şi înclinaţii pentru necesitatea de lectură, ceea ce solicită bibliotecarului aptitudini pedagogice şi cunoştinţe psihologice pentru a obţine succesul profesional.

MaiestrieÎn procesul de lucru au fost folosite metodele: explicaţia, demonsraţia, conversaţia, comparaţia, prezentarea literaturii la temă. S-au folosit tehnici de lucru: îndoire, pliere, lipire, asamblare, răsucire, tăiere, etc. Tematica  discuţiilor a fost următoarea: Fericirea de a crea; Origami — arta figurilor din hîrtie plisată; Kirigami – modalitate de a reda fantezia pe aripi de creație; Mereu în căutarea noului; Arta decorativă – imensă putere spirituală; etc.

MaiestrieS-a organizat expoziţia de carte Lectura – calea esențială  de acces la valorile culturii, reviste bibliografice, o listă bibliografică de recomandare celor înruduţi cu frumosul la baza colecției bibliotecii. În procesul prelucrării hîrtiei elevii s-au familiarizat cu elemente grafice, au învăţat să execute minuţios şi îngrijit plisarea, trasarea liniilor şi măsurarea exactă, etc. Au fost însuşite tehnici de lucru cu hîrtia efectuînd lucrări excepționale, foarte frumoase și utile cu mîinle proprii. Lucrările copiilor executate în stil Origami(arta plisării, împăturirii hârtiei); Kirigami(arta de a tăia şi îndoi hârtia); Quilling(arta de a rula hartia) au fost expuse la expoziția Acorduri de talent și pasiune. Utilizatorii sunt satisfăcuți de activitatea acestui Atelier unde au avut posibilitatea să-și realizeze ideile interesante, folosind creativitatea, fantezia și solicită în continuare participare activă.

Atelierul de creație pentru copii Măiestrie: 7 комментариев

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s